fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:23

Тома Биков: Аз не виждам към момента големи шансове да има правителство

И четири месеца да държат мандата, за да изберем членове на ВСС и на всички органи, допълни депутата от ГЕРБ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„Държането на мандата заради КЕВР 4 седмици – ами тогава да го държат, ако искат 4 месеца, за да изберем членове на ВСС и на всички органи, на които трябва да се изберат органи”. ,заяви Тома Биков от парламентарната група на ГЕРБ. 

„Нали имаме предишен председател? Който практически, според решението на КС реално не е излизал от правомощията си, след като не е бил избран нов. Няма нужда да държат мандата. Просто да спазят Конституцията. Г-н Иван Иванов не е напускал поста си, това ни каза КС вчера”, категоричен бе Биков.

Биков припомни ,че още януари месец при дебата за избор на КЕВР тяхната парламентарна група е казала, че е противоконституционно да започне да се избира председател при една процедура, а  да се завърши при друга.

„И освен занижаване на правилата, кандидатът не е отговарял на правилата, измислени и променени от управляващите.”, завърши депутата от ГЕРВ.

Той посъветва управляващите сега, ако искат да направят нещо, “първата задача е да се направи правителство, а после да поставят приоритети пред парламента”.  

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here