fbpx
More

  Том Круз бе удостоен с почетна награда “Златна палма”

  Актьорът дойде на кинофестивала в Кан за първи път от три десетилетия

  Холивудската звезда Том Круз изненадващо бе удостоен с почетна награда “Златна палма” на 75-ото издание на кинофестивала в Кан, където представи филма “Топ Гън:Маверик”, съобщи Асошиейтед прес.

  Номинираната за награда “Оскар” продукция бе приветствана с петминутни аплодисменти от публиката на крака след края на прожекцията в Кан в сряда вечер, информира електронното издание “Дедлайн”.

  Преди да получи “Златната палма”, която не очакваше, холивудският актьор бе почетен от организаторите с видеомонтаж от кадри, запечатали знакови моменти от кариерата му в киното.

  “Невероятна вечер и невероятни времена”, обърна се Круз към почитателите си. “Да видим лицата си. Минаха 36 години от създаването на “Топ Гън” и заради пандемията трябваше да чакаме още две години, преди да пуснем този филм”.

  Той благодари на екипа на “Парамаунт”, работил по продължението на “Топ Гън” и увери, че “никога няма да забравя тази вечер”, предаде БТА.

  Том Круз дойде на кинофестивала в Кан за първи път от три десетилетия, припомни Асошиейтед прес. “Той е посветен на киното”, каза творческият директор на кинофестивала Тиери Фремо.