Тити Папазов: Жената трябва да командва у дома, да бъде авторитет и пътеводна звезда на семейството

0
235

Целият живот на Тити Папазов е свързан с баскетбола. В залата той среща и своята съпруга – Маргарита, с която повече не се разделя. Заедно са вече 28 години, от 25 са семейство.

„Нямаше друга опция. Мен може да ме изтърпи само човек от залата. Трябва да е с моите интереси, пулсът да е моя. Това е късмет, подарък от Господ!“, призна той в ефира на телевизия Newsone.

Впечатлява го първо с външния си вид. Тогава той е на 25 години, а тя – едва на 15. Гледа тренировките й. Две години по-късно пристъпва към действие. Още тогава е убеден, че това ще е жената до него.

„Аз съм си нахален. Преследвах я с помощта на всички мои приятели, търсех подкрепата и на нейните приятелки. Беше обградена. Нямаше шанс да се измъкне. Думите „не“ и „няма“ не съществуват в моя речник. Ако някой ми каже „не“, има огромни шансове да успея, защото още повече ще се амбицирам“, обяснява успехите си в любовта Папазов.

Често я води в сладкарницата на тогавашния Гранд Хотел „София“.

„Там беше единственото място, на което се предлагаше бяла торта „Гараш“. Ако беше продължила да се дърпа още малко, може би щяхме да влезем в зоната на диабета“, през смях си спомня той.

Рецептата за една толкова дълга и хубава връзка за него е такава:

„Отговорност на първо място и уважение към човека до теб“, категоричен е Папазов.

Баскетболният треньор смята, че се допълват и защото характерите им са съвсем различни.

„Тя е много скромна и кротка“, обяснява той.

Вероятно това е причината за 25 години семеен живот да нямат нито един сериозен катаклизъм в брака си. Тити Папазов е убеден, че за да вървят добре нещата в едно семейство, трябва да има компромис на лидерството.

„Една жена трябва да командва у дома. Да бъде авторитета и пътеводната звезда на семейството. Тя е една крачка пред мъжа. В същото време трябва да изгражда авторитета на съпруга си пред обществото. Това го прави умната жена. Комплексираната иска да се покаже като лидер и пред другите“, обяснява Папазов.

От любовта на Тити и Маргарита се ражда сина им Александър, който сега е на 19 години и също е запален по спорта. Искал е да стане футболист, но се е преориентирал към баскетбола. Семейството има още един син – Димитър – Желко, който  е осиновен, но е безрезервно приет и обичан от двамата съпрузи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here