fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:10

Теодосий Спасов става “Доктор хонорис кауза” на ВСУ “Черноризец Храбър”

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Световно известният музикант Теодосий Спасов ще бъде удостоен със званието “Доктор хонорис кауза” на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Това ще се случи на тържествена церемония на 4 октомври, съобщават от учебното заведение.

Номинацията за почетното звание е направена от катедра „Изкуства“ на Архитектурния факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“ и е утвърдена от Академичния съвет на висшето училище.
„Теодосий Спасов е духовен спътник, подкрепящ академичното семейство на Варненския свободен университет. Той е виртуозен музикант, посланик на българския фолклор, изкуство и култура на всички континенти. Родолюбец, който носи в себе си таланта на Орфей, духа на Възраждането и енергията на младостта. Личност, която е пример и вдъхновител на младите хора. Музиката на Теодосий Спасов е творчески стимул за студентите“, мотивират предложението си от Архитектурния факултет.

Тази година висшето училище отбелязва 30 години от създаването си.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img