Теодора Генчовска проведе работна среща с Буяр Османи

Двете страни остро осъдиха инцидента с културния център в Битоля

Буяр Османи
Снимка: МВнР

Министър Теодора Генчовска и нейният колега от Република Северна Македония Буяр Османи, заедно с екипите на министерствата на външните работи, проведоха работна среща като част от двудневно работно посещение в съседката ни.

Целта на разговорите между двете министерства е преодоляване на отворените двустранни въпроси в съответствие с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и напредък в евроинтеграционния процес на Северна Македония.

Разговорите ще продължат и в неделя, като  допълнително ще се активизират в предстоящия период, с цел намиране на взаимни решения за постигане на общата цел за развитие на европейското бъдеще на Северна Македония.

По време на срещата и двете страни остро осъдиха инцидента с културния център в Битоля. 

Предишна статияДейвид Фишеров донесе златен медал и четвърта титла за България
Следваща статияПозиция на EVY Media във връзка с безпрецедентен натиск върху newsONE
Avatar photo
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.