fbpx
More

  Теодора Генчовска и Александър Николов подадоха оставки (ВИДЕО)

  Причините за оттеглянето на двамата министри са изцяло политически

  Министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на енергетиката Александър Николов са подали своите оставки. Причините за оттеглянето на министър Александър Николов от правителството са изцяло политически и са свързани с решението на партия “Има такъв народ”, от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне управлението на страната, съобщават от  министерството на енергетиката.

  Идентично е съобщението от пресцентъра на Министерството на външните работи. Теодора Генчовска ще продължи да изпълнява функциите си по Конституция до избирането на нов министър на външните работи.

  Припомням, че на 8 юни лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов обяви,  че слага край на коалицията и  изтегля от кабинета министрите си. Първи подаде оставка министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. В петък оставката си депозира министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

  Все още не е ясно кога в парламента ще бъде внесено предложение за освобождаването на министрите и назначаването на нови.