fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:38

Тенчо Тенев: Полицията залавя все повече дрогирани водачи

Пияните отстъпват пред употребилите наркотици, обобщи той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Полицията хваща все повече млади хора, които управляват автомобили след употреба на наркотици и упойващи вещества. Увеличава се и броят на малолетните, които употребяват и се качват да карат. Това заяви директорът на “Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев.

Той уточни, че от 6 до 29 юли са заловени над 70 дрогирани водачи само по улиците на София.

“От началото на годината досега имаме ръст със 120 – 130 човека, спрямо миналата. Наркотиците са завишени много. В последно време се оказа, че управляват МПС-та след употреба на наркотици повече, отколкото с алкохол”, коментира той.

Тенев посочи основните наркотици, които младите употребяват – амфетамини, марихуана и в последно време зачестяват случаите с кокаин.

в същото време в цялата страна тече специализирана полицейска операция срещу пияни и дрогирани водачи. Въпреки това броят на злоупотребилите не намалява. Според Тенев това е проблем на обществото.

Той коментира и катастрофата с Георги Семерджиев в София, при която загинаха две жени и военния прокурор, който е бил на място.

“Отивайки на място наистина видяхме как спира автомобил и излезе човек, когото познах. Той също е минавал случайно оттам. Съдейства ни, за да можем да задвижим по-бързо процедурите. Впоследствие разбрах, че е военен прокурор. Обади се и на мястото дойдоха дежурни прокурори и започнаха процесуално-следствени действия”, разказа директорът на “Пътната полиция”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img