fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:30

Тенчо Пасков: Държавата убива пътно-строителния бранш

Той предупреди, че държавата е изправена пред опасността да остане без поддръжка на пътищата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Повече от година и половина сме жертви на политически интриги, които убиват пътно-строителния бранш. Това заяви пред newsONE Тенчо Пасков, председател на УС на строителна фирма.

“Ситуацията е твърде прозаична и ясна. Ние сме строители по договори, сключени с АПИ, по текущото законодателство. Агенцията ни възлага задачи, които трябва да изпълняваме в определени срокове, за определена стойност. В противен случай носим неустойки в размер на 100% върху неизпълненото. Заданията се задават, ние ги изпълняваме, никой не ги разплаща”, заяви той. 

Пасков обясни също така, че на 20,04 парламентът се е произнесъл, че всички сключени договори със строителите са редовни и предложи да бъдат изготвени обществени поръчки, по които да се обявят нови изпълнители до 30 септември.

“30-ти чука на вратата, а ние нямаме яснота дали ще има ли нови изпълнители или не. Кой ще прекрати договорите с нас, след като парламентът се разпуска”, попита той. 

Строителят каза, че сега най-важното е да се реши този проблем, защото ако това не се случи има реална опасност страната да остане без поддръжка на пътищата.

“Протестите ще продължат докато се намери решение”, отсече Пасков.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here