fbpx
More

  Теменужка Петкова: Правителството бележи един от най-сериозните си провали в сектор „Енергетика“

  По думите ѝ кризата е изключително голяма и функцията на правителството е да подпомага и подкрепя и бизнеса

  „В сектор “Енергетика” правителството бележи един от най-сериозните си провали. Правителството действа на парче, без ясна визия за това как да се организират нещата така, че да се създадат най-добрите условия за българския бизнес и българските граждани.“

  Tова заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова. Тя коментира и протеста на превозвачите.

  “Опозицията не мотивира протестите. Управляващото мнозинство се представя достатъчно зле и не се справя с кризите и само дава повод за такъв тип протести. Нека само си припомним как министър-председателят посочи вратата на представителите на транспортния бранш.”

  По думите ѝ кризата е изключително голяма и функцията на правителството е да подпомага и подкрепя и бизнеса, и всеки един сектор от обществения живот на страната – там, където има определени затруднения.

  Петкова коментира предложената от управляващите отстъпка от 20-25 ст. за литър гориво, като заяви, че има много неясноти по отношение на тази мярка.

  “На практика на хората се предлагат едни 12 лв. на месец, които не могат да покрият галопиращата инфлация в момента, покачването на цените, на горивата и на всички останали стоки”, каза Петкова.