fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:18:41
четвъртък | 26.05.2022 | 05:18:41
14.9 C
София

Технологичните гиганти загубиха над 1 трилион долара за 3 дни

Управлението за федерален резерв на САЩ повиши основния си лихвен процент, но технологичният сектор понесе повече загуби от другите отрасли на икономиката

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Най-големите технологични компании в света са изтрили над 1 трилион долара от стойността си в рамките на само три търговски сесии, съобщи Си Ен Би Си.

Като цяло акциите на американските пазари се разпродаваха масово, след като Управлението за федерален резерв на САЩ на 4 май повиши основния си лихвен процент, но технологичният сектор понесе повече загуби от другите отрасли на икономиката.

Някой от най-големите високотехнологични компании изтриха милиарди от пазарната си капитализация през последните три търговски сесии – от края на търговията в сряда, 4 май, когато председателят на УФР Джероум Пауъл обяви, че инфлацията е твърде висока, но въпреки това няма планове за повишаване на лихвите повече от половин процентен пункт, допълва БТА.

“Епъл” (Apple) – най-ценната публична компания в света, загуби 220 милиарда долара.

“Тесла” (Tesla) изтри 199 милиарда долара, месеци след като пазарната й капитализация падна под 1 трилион долара.

“Майкрософт” (Microsoft) регистрира спад от около 189 милиарда долара от стойността си.

“Амазон” (Amazon) намали стойността си със 173 милиарда долара.

“Алфабет” (Alphabet), компанията майка на “Гугъл” (Google) струва 123 милиарда долара по-малко.

“Мета” (Meta Platforms), компанията собственик на “Фейсбук” (Facebook), загуби стойност от 70 милиарда долара.

“Нвидиа” (Nvidia) записа загуби, възлизащи на 85 милиарда долара.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук