fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:37

ТЕЦ “Брикел” дава под съд министър Борислав Сандов

Министърът изнасял неверни данни за изпусканите емисии, твърдят от топлоцентралата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

ТЕЦ “Брикел” завежда дело за клевета срещу министъра на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов. Това съобщи изпълнителният директор на предприятието Янилин Павлов.

Искът е за нанесени вреди по Закона за задълженията и договорите. Причина за реакцията са и “безпрецедентните и неверни твърдения, изнасяни в публичното пространство повече от 10 дни за дейността на предприятието и некоректно представените от Сандов данни относно изпусканите емисии”, се казва изявлението.

“Цяла седмица се изнасят данни, които не могат да бъдат доказани. Днес за първи път ни беше предоставен протокол от РИОСВ в Стара Загора, но в него подобни шокиращи цифри, за каквито Сандов непрекъснато говори, няма”, каза Павлов.

Системно се извършват замервания на въздуха със собствени измервателни уреди в Гълъбово и данните се проверяват постоянно от Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Резултатите са достъпни и всеки контролен орган може да се запознае с тях, става ясно от думите на изпълнителния директор.

“Срамно е министър, дори и в оставка, да си прави пиар на гърба на едно работещо частно предприятие, осигуряващо работни места и обогатено енергийно гориво за няколко големи български градове”, каза още Павлов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img