fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 12:21

Търговище, Шумен и Благоевград се присъединиха към протеста на пътните строители

Тежка техника блокира кръстовища и пътни възли

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След Бургас, пътните строители и от други градове на страната се присъединиха към недоволството на бранша от спрените им пари за извършена дейност.

Фирми от Търговище разположиха техника на пътя край село Буховци. Втори ден участъкът около пътния възел на главния път София – Варна е място, на което те изразяват недоволството си.

Управляващите неглижират проблемите на пътно-строителния сектор, казва Радомир Хаджитанев,  зам.-директор на фирма “Пътинженеринг – Т” ЕАД .

Най-голямата строителна фирма на пътища в областта има да получава за извършени дейности за миналата година около 20 млн. лева. Трудовите възнаграждения на над 600 работниците все още се изплащат, но фирмите изпитват сериозни затруднения.

Протестите в Търговище ще продължат и утре – на същото място и в същия час – от 11:00 до 12:00 часа, допълни Хаджитанев. Работниците от района синхронизират действията си с колеги от Шуменско, които протестират при пътния възел “Белокопитово”.

Благоевград също се присъедини към протестите на колегите си от Северна България. Те за втори ден изкараха тежкотоварна техника на пътния възел “Благоевград-юг”. За 15 минути блокираха и пътя Благоевград – Кулата. И днес те посочиха, че исканията им са държавата да им изплати заработеното от тях, да индексира цените и да облекчи процедурите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img