3.8 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:22:15
3.8 C
София
петък | 03.12.2021 | 05:22:15

Талибаните на среща с ЕС и САЩ

Новият режим в Афганистан се опитва да получи международно признание

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Талибаните ще имат среща с представители на Европейския съюз и Съединените щати в Доха.
Информация за предстоящата среща представи външния министър на Афганистан Амир Хан Мутаки. На пресконференция в катарската столица той посочи, че талибаните вече са имали срещи с други страни, сред които германски и британски официални представители. Новият режим в Афганистан се опитва да получи международно признание и подкрепа, за да избегне хуманитарна криза в страната.
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова света да предостави повече средства за Афганистан, но разкритикува талибаните, че не са спазили обещанието си за афганистанските жени и момичета. Евросъюзът настоява новият режим да позволи на хората свободно да напускат страната, да имат достъп до хуманитарна помощ, да се спазват правата на жените и да не се допусне превръщането на Афганистан в рай за терористични групировки.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук