fbpx
More

  Таксиметровите шофьори с два протеста в София

  Настояват за увеличение на тарифите и оставката на шефа на "Автомобилна администрация" Бойко Рановски

  Водачите на таксиметрови автомобили ще протестират на две места в София днес – пред Столичната община и пред Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”.

  Протестът пред общината е в защита на искането на бранша за актуализация на минималната и максималната тарифа за таксиметров превоз в София.

  Очаква се на днешната сесия на СОС общинските съветници да гласуват единствено размера на данъка за таксиметрова дейност за 2022 година, но не и тарифите, въпреки искането на бранша за увеличение на цените за превоз с 50 процента.

  “Искаме да обърнем внимание на общинските съветници, че ние имаме нужда от това увеличение сега, а не след като фалираме, защото нашите горива в момента растат и продължават да растат, а по обясними причини таксиметровият пазар е концентриран върху минималната общинска цена, която не е актуализирана от 2009 година”, каза председателят на Националния таксиметров синдикат Красимир Цветков пред БНР.

  В 16 часа започва протестът пред сградата на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”. Там таксиметровите водачи ще разпънат палатков лагер и се заканват да останат, докато изпълнителният директор на агенцията Бойко Рановски не подаде оставка.