2.12.2022 | петък | 02:05

Такса за теглене на пенсия от банкомат от догодина

Публикувано:

Сподели поста:


Такса за теглене на пенсията от банкомат въвежда Банка ДСК. В момента тази услуга е безплатна. От Нова година банката ще удържа стандартната такса за теглене от банкомат, която е 0,15% от сумата, но не по-малко от 30 ст.

Така, ако пенсията е 400 лв. и човек си я изтегли наведнъж, ще плати 60 ст. такса, а ако реши да я взима на два пъти по 300 лв., ще плати 90 ст. за такси.

Ако обаче теглят пари от друг банкомат, а не на банката, хората ще плащат по 0,20% от дръпнатата сума, но минимум 1.50 лева. 

Доста банки все още предлагат безплатно теглене на банкомат от сметка, открита специално за получаване на пенсия. Като за обслужване на тази сметка също няма такса. При други банки пък таксата за обслужване на сметка на пенсионери е 1,80 лв., като срещу това те могат да теглят безплатно от банкомат, както и да плащат без такса битовите си сметки.

От 1 декември Банка ДСК ще събира и такса съхранение в размер на 0,7% за налични средства по сметките на един човек, в размер над 200 хил. лв. В момента такава такса има за суми над 400 хил. лв. От 1 ноември банката вдига и таксите за редица услуги за фирмите. Например таксата за банков превод скача от 4 на 6 лева.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху