fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 21:53

Тайланд отвори за посетители плажа от холивудския хит “Плажът”

През 2018г. тайландските власти ограничиха достъпа до него заради нарушаване на екосистемата от постоянния туристически поток

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Тайланд отново отвори за посетители Мая Бей – плажът, който доби световна популярност чрез филма “Плажът” на режисьора Дани Бойл. Главният персонаж в лентата беше изигран от Леонардо ди Каприо.

Мая Бей е отворен за посетители, след като през последните 3 години достъпът до него беше ограничен с цел екосистемата да се възстанови от негативните ефекти на многохилядния туристически поток.

Тайландският плаж от филма с Лео ди Каприо под ембарго още 5 години - БратБг
Филмът “Плажът” излиза през 2000 г.

Плажът, заобиколен от 100-метрови скали, се намира на остров Фи Фи Лех в Андаманско море. Властите го затвориха през 2018 г., заявявайки, че кораловите рифове и пясъчните зони са увредени.

“Акулите се завърнаха, кораловите рифове се възстановяват и водата е прозрачна отново”, Ютасак Супасорн, шеф на туристическата агенция на Тайланд. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img