fbpx
More

  Тайланд легализира марихуаната

  Мнозина отпразнуваха четвъртък сутринта, като купиха марихуана в кафене, което преди това беше ограничено до продажба на продукти, произведени от части на растението

  Тайланд направи законно отглеждането и притежаването на марихуана от четвъртък, като сбъдната мечта за застаряващото поколение пушачи, които си спомнят легендарния сорт Thai Stick.

  Заявеното намерение на министъра на общественото здравеопазване на страната да раздаде 1 милион разсад марихуана, започвайки от днес, допълни впечатлението, че Тайланд се превръща в страна на чудесата.

  Мнозина отпразнуваха четвъртък сутринта, като купиха марихуана в кафене, което преди това беше ограничено до продажба на продукти, произведени от части на растението.

  За първия по ред Ритипонг Бачкул, който чакаше отвън от 22 часа. предишната нощ беше зората на нова ера.

  “Мога да го кажа на глас, че съм пушач на канабис. Няма нужда да се крия, както в миналото, когато беше клеймяно като нелегален наркотик”, каза 24-годишният мъж.

  Правителството на Тайланд заяви, че рекламира канабиса само за медицинска употреба. Употребяващите за кеф, които пушат на обществени места, все още могат да бъдат наказани с 3 месеца затвор и глоба от 25 000 тайландски бата (700 евро долара).

  С тропическия климат, идеален за отглеждане на канабис, дългогодишната промяна в законодателството предизвиква голям предприемачески интерес.

  Не само производителите празнуват. Поне 4000 души  са в затвора за престъпления, свързани с канабиса и трябва да бъдат освободени.

  Страната има много сурово законодателство и притежаването на наркотици може да доведе до тежки присъди, включително и смъртно наказание