fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:05

Свиленски: В четвъртък парламентът ще гласува управленската програма за следващите 6 месеца

Той подчерта, че мандатът не е забавен

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Народното събрание ще гласува управленската програма в четвъртък като точка първа от дневния ред. Това обяви председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. Той обясни, че ако бъде приета, в петък ще връчат изпълнен мандат на президента Румен Радев. В случай, че не събере подкрепа, папката ще се върне неизпълнена.

Председателят на ПГ на БСП обясни, че идеята за гласуването на програмата в пленарната зала е била обсъдена с “Продължаваме Промяната” и “Демократична България”. 

“Като недостатък в първия кабинет беше отчетена липсата на програма и всяко министерство, действайки по свой начин, пораждаше различни изказвания и мнения. Това ще бъде избегнато”, заяви Свиленски.

Той обясни, че управленската програма е с хоризонт шест месеца – до декември 2022 г. и подчерта, че много от предложенията на ИТН са включени в нея.

“Това не е предложение за кабинет за шест месеца, а програма с шестмесечен хоризонт. След това се отчита какво е направено и какво не. Продължаваме отново със следваща програма и приоритет. Не казваме, че правителството ще е с живот от шест месеца”, уточни Свиленски.

Народният представител каза още, че няма никакво забавяне на мандата, задържане за столове и нарушаване на Конституцията.

“Третата папка беше връчена само преди осем дни”, посочи той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img