fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 16:27:03
събота | 21.05.2022 | 16:27:03
26.8 C
София

Свикват извънреден съвет по киберсигурност (ВИДЕО)

Причината е да се обсъдят мерки за защита на държавните институции

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на електронното управление Божидар Божанов обяви, че утре свиква извънреден съвет по киберсигурност. Според Божанов,  кибератаката срещу „Български пощи” преди две седмици  има зависимост с войната в Украйна. В тази връзка на съвета  ще се обсъждат мерки за бързо осигуряване на защитата на държавните институции.

Божидар Божанов обяви, че новото на киберсигурност В „Български пощи” е  отчайваща като причини посочи  недофинансиране, липса на управленски капацитет, липса на антивирусни програми на сървърите и това, че някои пароли на администраторите са достъпни в цялата мрежа. По думите му  атаката срещу „Български пощи” идва от Русия, но на няма достатъчно данни, за да се потвърди това твърдение. Божанов допълни, че  още няколко институции са били обект на хакерска атака, сред които и Държавна агенция за бежанците. Общото,  е че  всички институции имат пряка или косвена връзка с украинската криза. На този етап няма изтичане на данни, допълни министърът на електронното управление.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук