fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:22

Световният БВП достигна 94 трилиона долара през 2021 година

Държавите с най-големи показатели са САЩ, Китай, Япония и Германия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Общата номинална стойност на брутния вътрешен продукт на държавите по света е достигнала 94 трилиона долара за календарната 2021 година. Това става ясно от инфографика на сайта visualcapitalist.com, публикувана вчера от журнала за международни отношения, конфликти и сигурност De Re Militari.

Статистиката сочи, че страните с най-голям БВП за изминалата година са САЩ, Китай, Япония и Германия. Те представляват повече от половината от световната икономика.

САЩ надхвърля общия БВП на 170 държави и запазва лидерската позиция с малко над 6 трилиона спрямо Китай.

Икономиките на едва 17 държави надхвърлят 1% в рамките на световния брутен вътрешен продукт.

Може да бъде изображение с карта и текст, който гласи 'GLOBAL GDP 2021 Gross domestic barometer country's mark offinal goods vices sonageer oduced global GDP. MF estimates. Here GDP country according o Japan $5.1T INDONESIA India $2.95T $1.82T China $16.86T gmakes (20%) SWITZERL VIETNAM United States $22.94T France $2.94T Italy $2.12T *UK $3.11T Canada $2.02T Germany $4.23T TURKEY $0.8T SOURCE: IMF (2021) Only VISUALCAPITALIST.COM VISUALCAP'

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img