fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 07:03

Свещеник открил част от костите на незаконно погребаните хора край Банкя

Задържаният Георги Енев остава в ареста

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Задържаният за мнимите кремации и незаконни погребения остава в ареста. 

Разплитането на аферата с измамните кремации започва от едно погребение. Отец Петър от църквата в Банкя отслужвал опело в гробищния парк на Клисура, а гробари се натъкнали на останки от трупове, съобщи БНТ.

Веднага след погребението отецът казал на местния кмет за находката в гробищния парк и повикали полиция. Когато се върнали заварили на мястото и Георги Енев, който бил известен като погребалния агент в Банкя.

Беше много притеснен. Непрекъснато все искаше да ходи до тоалетна. Те му казваха: “недей да мърдаш натам”. Той казваше, че е от хапчетата. Трепереше. Може и да е от заболяване, не знам, казва Камелия Димитрова, кметски наместник на с. Клисура, район Банкя.

Разследването е в начален етап и към момента се извършват действия. Има постъпили множество сигнали от граждани, които се явяват наследници на починали лица. И тази фирма, в която уж е работил обвиняемият Енев, е извършвала погребенията или те са били оставяни за кремация. Това съобщиха от прокуратурата.

Разследващите работят по версията, че Енев е започнал да прилага измамната схема с мнимите кремации от пролетта на 2020 година.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://www.newsone.bg
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here