fbpx
More

  Суматоха при транспортирането на бежанците от Слънчев бряг (ВИДЕО)

  Утре 2 хиляди украинци от хотели в Слънчев бряг и Свети Влас се очаква да бъдат пренасочени към държавни бази

  Близо 300 украински бежанци от три хотела в Слънчев бряг отпътуваха с автобуси към бургаската гара, за да бъдат превозени към бази във вътрешността на страната. В Слънчев бряг тази сутрин 84 украински граждани бяха качени в два автобуса от един от големите хотели в курорта.

  Преместването им беше съпроводено от лека суматоха. Причина за това стана факта, че никой не можа да им обясни къде ще бъдат превозени.

  „Ние сме с наши дядо на 83 години и с внучката му. Не знаем къде отиваме. Искахме да не е далече, защото с дядо ни някъде в гората е някак нереално”, заяви Людмила.

  „Не знам за къде ще е този влак. Трябва да ми кажат- отиваш ето там, а такава информация няма. Стоя и чакам”, заяви Владимир.

  От заявени 140 украински бежанци, на ЖП гара Варна тази сутрин са пристигнали 78 души с четири автобуса .Украинските граждани, които досега бяха настанени в хотели по морето, заминаха за Рибарица, Паничище и Велико Търново. Три допълнителни вагона бяха осигурени за превозването им.

  25 семейства бежанци от Украйна, разселени от Бургас , вече са настанени в базата на БДЖ на Паничище, съобщиха от пресцентъра на компанията, като допълниха ,че роят на настанените дори е по-голям от първоначално обявените 57 бежанци.

  По всички конкретни сигнали за нарушения се извършват съответните проверки. Това съобщиха от Гранична полиция във връзка с информациите за насилие от граничари над бежанци, изнесени от неправителствени организации. От Главната дирекция припомнят, че твърдения без конкретни доказателства биха били считани за набеждаване.