5.12.2022 | понеделник | 02:29

Студентите настояват да учат присъствено

Публикувано:

Сподели поста:

Студентските съвети са поискали месец отсрочка за въвеждането на „зелен“ сертификат, но все още нямат отговор от Министерството на здравеопазването и МОН. Това означава, че повечето ВУЗ-ове вероятно ще работят онлайн до края на годината, съобщи председателят на Националното представителство на студентските съвет Даниел Парушев.

„Университетите нямаха никаква организация за настоящата ситуация. Но нашият апел е към ректорите – да ни дадат някаква прогноза кога ще се върнем присъствено и да ни осведомят и каква ще бъде организацията за това. Кога ще се върнем – през 2021 или през 2022 есента?, попита Парушев в ефира на БНР.

От Националното представителство на студентските съвети настояват всяко висше училище да разполага с безплатни антигенни тестове за коронавирус, а също и да могат да се признават и тестовете за антитела.

90 на сто от студентите във Медицинските университети са със зелени сертификати. В другите университети, около 30 на сто ваксинираните кандидат висшисти , поясни Парушев.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...