fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:49:15
неделя | 29.05.2022 | 02:49:15
16.2 C
София

Студенти от СУ спечелиха състезание по международен търговски арбитраж

Министър Йорданова определи постижението на отбора като златен медал от олимпийски игри

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова поздрави отбора на Софийски университет “Св. Климент Охридски” в състав: Йоана Вълова, София Лефтерова, Иван Иванов и Даяна Зашева, които  спечелиха 29-то издание на най-голямото състезание по международен търговски арбитраж Willem C. Vis Arbitration Moot.

Подготовката на студентите бе проведена от гл.- ас. д-р Анастас Пунев, адв. Олег Темников, адв. Димитър Стоименов, адв. Елеонора Матеина и адв. Лия Харизанова. Министър Йорданова определи постижението на отбора като златен медал от олимпийски игри. По думите й участието в тези състезания са изключително полезни, защото изграждат умения за защитаване на правни тези.

Министърът поиска мнението на студентите във връзка с готвените промени в Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и професионална квалификация „Юрист“. Те бяха единодушни, че е крайно време за реформа в юридическото образование, като се заложи на практическата насоченост.

В заключение Йорданова насърчи студентите да изберат България за бъдещата си професионална реализация и им пожела успех.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук