fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 10:14:40
петък | 27.05.2022 | 10:14:40
15.8 C
София

Страните от Г-7 с нови икономически санкции срещу Русия

Разширяват се и забраните за износ на някои стоки и санкциите срещу руски банки и руски държавни компании

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Страните от Г-7 обявиха днес нови икономически санкции срещу Русия, сред които и нова забрана за инвестиции в ключови сектори. Мерките са взети в отговор на продължаващата руска война в Украйна, предаде Франс прес.

Забраняват се инвестиции в ключови отрасли на руската икономика, в това число и енергетиката, се казва в изявление на Г-7. В него се обявяват и допълнителни санкции, засягащи сектора на руската отбрана, както и мерки срещу представители на руския елит и техни близки, подкрепящи войната.

Разширяват се и забраните за износ на някои стоки и санкциите срещу руски банки и руски държавни компании.

На този етап не се планира енергийно ембарго, но страните от Г-7 искат да постигнат напредък по плановете си за намаляване на зависимостта си от руски енергийни източници, пише БТА. В тези планове между впрочем се включва и прогресивен отказ от използване на руски въглища.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук