fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 18:32

Стоян Михалев: Коалиция между ПП и ГЕРБ ще е разочарование за избирателите на Петков и Василев

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Коалиция на “Продължаваме Промяната” с ГЕРБ ще бъде голямо разочарование за всички хора, излезли по площадите. Това заяви депутатът от “Демократична България” Стоян Михалев. Той призова никой да не пришпорва ПП относно решението дали да се явят в обща коалиция с ДБ на предсрочните избори или не.

Михалев подчерта, че БСП в нито един момент не е стояло на масата по време на преговорите за третия мандат.

“Това беше мандат, който много ясно казахме, че е оперативен. Идеята му е, че е кризисен мандат, да има управление за да не се отиде на избори и да се изпълнят конкретни приоритети”, припомни той.

Депутатът коментира днешното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в което той намекна за възможна коалиция с ПП по приоритети.

“Бойко Борисов един ден ще го изучават в училище как се самооборва по няколко пъти, казва едно нещо и после прави коренно различно. Цялата му политика през последните 12 години е в абсолютен контраст с предложенията от днес”, заяви той.

На въпрос дали биха приели подадената от Бойко Борисов ръка за реформи, Михалев отговори, че това е все едно да го питат готови ли сме с Борисов да преборим Борисов. Той добави още, че ПП са получили доста уроци през последните месеци, тъй като са тръгнали с голяма надежда и желание, но не са знаели какво ги очаква.

“Сега вече са доста наясно. Дори съветите, които ние им давахме, те не ги чуваха. Бяха твърде уверени. Наивни, но доброжелателни. Ситуацията им показа, че се изисква разум”, обобщи депутатът.

Михалев призна, че арестът на Борисов не е бил стратегически реализиран и единствено е бил в негова полза, а последните няколко парламента са разочаровали хората.

“Те очакваха, че ще има деинсталиране, че ще има изчегъртване както се изрази г-н Трифонов. Явно г-н Трифонов работеше за това да няма друго управление, освен това на Борисов и всяко друго да бъде представено като неможещо”, коментира депутатът в ефира на БНТ. 

Той обърна внимание и на съдебната реформа и подчерта, че това е нещо, което не може да се случи за няколко месеца. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here