fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:22:18
неделя | 29.05.2022 | 02:22:18
16.2 C
София

Стоян Михалев: ГЕРБ помогнаха на плановете на Путин за тази война

Михалев каза още, че решението на ДБ за консултации за изпращане на оръжие в Украйна вече е внесено

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“ГЕРБ изведнъж се оказаха големи евроатлантици, но нека не забравяме, че помогнаха на плановете на Путин за тази война. Ако не беше “Руски поток”, много трудно Путин щеше да започне тази война”. Това обяви в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ депутатът от “Демократична България” Стоян Михалев.

Михалев каза още, че решението на ДБ за консултации за изпращане на оръжие в Украйна вече е внесено и той е бил сред първите подписали. Категоричният отказ на БСП да участва в тези консултации той коментира така:

“Ние конкретно нямаме никакво коалиционно споразумение с БСП. Нашето споразумение е с “Продължаваме промяната” и в рамките на тези споразумения, които тя е постигнала, нямаме никакви точки, в които например конфликтът в Украйна да се сметне за нарушение. БСП също смятат, че това е война и нямат различия от позицията на парламента. Те подкрепиха всички точки в общата декларация, без налагането на санкции и това не доведе до разпад в коалицията”, каза още той.

Михалев е съгласен с тезата на премиера Петков, че Русия саботира евроинтеграцията на Западните Балкани. Коментира и шпионския скандал в ДАНС.

“Според мен когато се прави такова разследване в службите, не мисля, че е в най-ниския ешалон. Моето мнение е, че трябва да се търси на по-високо ниво в нашите служби. Това, което чух във връзка с войната в Украйна, колко ще продължи тя, мините, които щели да дойдат и да заплашат туризма – източникът беше един и същ и нищо от това, което чух през последните три месеца, не беше истина”, заяви той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук