fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:36

Стотици хиляди в цял свят искат “климатична справедливост”

Най-много излязоха по улиците в Глазгоу

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Стотици хиляди хора от цял свят протестираха с искане за “климатична справедливост”. Около 300 демонстрации се проведоха в почти всички континенти.

Най-многолюдната беше в Глазгоу, където се провежда световната конференция за климата. Над 100 хиляди души се включиха в протеста там с искане за незабавни действия за овладяване на климатичните промени.

Природозащитниците в Лондон бяха подкрепени от синдикалисти и защитници на правата на бежанците. Масови протести имаше и в Париж, и Амстердам.

Конференцията в Глазгоу ще продължи още седмица. Досега участниците в нея постигнаха съгласие за ограничаване на използването на въглища, за намаляване на емисиите от метан и за спиране на обезлесяването. Според протестиращите, обаче, мерките не са достатъчни.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img