fbpx
More

  Стометрово синьо платно с жълти рози е поставено на пл. “Славейков” в София като символ на съпричастност към украинските граждани

  Сутринта букет с жълти цветя постави и украинският посланик Виталий Москаленко, както и първият секретар на посолството на Украйна в България

  По повод 100 дни от началото на войната в Украйна Столичната община постави специална инсталация – стометрово синьо платно, върху което всеки, който има желание, може да остави жълто цвете, символ на съпричастността към украинските граждани, съобщиха от Столичната община.

  Идеята е всеки, който иска да отдаде почит към жертвите, да постави жълто цвете върху платното, като по този начин се оформят цветовете на украинския флаг.

  „София като европейска столица трябва да отбележи тези тъжни 100 дни. Да отдадем почит към невинните жертви. Да изразим силната си неподправена солидарност към украинския народ”, каза заместник-кметът на Столичната община Мирослав Боршош.

  Сутринта букет с жълти цветя постави и украинският посланик Виталий Москаленко, както и първият секретар на посолството на Украйна в България, допълва БТА.