fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:00:11
четвъртък | 26.05.2022 | 17:00:11
27.8 C
София

Столичният общински съвет ще обсъди утре предстоящ ремонт в Първа многопрофилна болница „Св. Йоан Кръстител”

Това съобщи на фейсбук страницата си заместник-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Столичният общински съвет ще обсъди на заседанието си утре дали Първа МБАЛ „Св. Йоан Кръстител” да извърши различни ремонтни дейности в сградата на лечебното заведение, както и монтаж на система за фотоволтаично производство на ток. Това съобщи на фейсбук страницата си заместник-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов. 

Инвестиционните намерения на ръководството на общинската болница възлизат на общо до 1,461 млн. лв. (с ДДС). 

Ремонтни дейности се планира да се изпълнят на част от покрива на Първа МБАЛ, на тавани в Клиниката по ендоскопска и обща хирургия,  в Гастроентерологичното отделение, както и в помещението, където ще бъде монтиран новият компютърен томограф, купен от лечебното заведение.

Строителните работи и доставката на фотоволтаичното оборудване трябва да бъдат извършени до края на 2023 г. и при спазване на закона за обществените поръчки. Необходимите средства ще бъдат собствени на болницата, както и евентуално отпуснати от Столичната община.

С монтажа на фотоволтаичната система се предвижда осигуряване на енергийна независимост и с около 30% намаление на разходите за ток на общинското дружество.

Вносители на доклада са Дончо Барбалов и общинските съветници д-р Антон Койчев и д-р Веселин Милев, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук