fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:58:10
събота | 28.05.2022 | 01:58:10
21.1 C
София

Столичната община иска финансова подкрепа от държавата за градския транспорт

Причината е заради увеличението на природния газ и тока

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Столичната община настоява за по-голяма финансова подкрепа от държавата за градския транспорт заради пандемията и поскъпването на електроенергията. Необходимата сума за дофинансиране е 178 млн. лв. за 2022 г. от държавния бюджет за тази година. Столичната община очаква и 50 млн. лв. по Регламент 1370 на Европейския съюз.

Това стана ясно по време на пресконференция, на която бяха представени данните за актуалното състояние на обществения транспорт. В нея участваха председателят на транспортната комисия към Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера, зам.-председателят й Зафир Зарков, общинският съветник от ГЕРБ-СДС и председател на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) Екатерина Йорданова. Те призоваха за диалог с държавата, съобщи БТА.

От СОС обясниха, че по-сериозната държавна помощ се налага заради пандемията и повишените цени на природния газ и тока. Въпреки това, от СО казаха, че си възвръщат доверието на пътниците, след като през първата година на пандемията пътникопотокът е намалял.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук