fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:20:25
четвъртък | 26.05.2022 | 17:20:25
26.8 C
София

Стойчо Кацаров: Атакуват ме заради детската болница

Според него това е атака, чиято крайна цел е президентът Румен Радев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Истинската причината за атаката срещу мен е свързана с няколко големи столични болници и най-вече с детската. Така бившият служебен министър д-р Стойчо Кацаров коментира информацията, че, при проверка на КПКОНПИ, са открити данни за корупция в поръчките за тестовете за ученици.

КПКОНПИ откри данни за корупция в МЗ при покупката на тестове за учениците | NewsONE

Той добави, че още преди да се проведе поръчката за тестовете, депутат от ГЕРБ е заговорил за злоупотреби.

“Той навя съмнения за корупция още преди да е обявена тази поръчка”, каза Кацаров.

Кацаров обясни, че МС е определил бюджет за тестовете от 12 лв. на бройка, за 1,5 млн. теста.

“Ние купихме 4,7 млн. теста – три пъти повече за същите пари. Три пъти по-ниска цена е постигната по време на поръчката”, посочи той в ефира на bTV.

Стойчо Кацаров заяви, че няма да позволи никой да петни името му и няма да посочва имена, защото това трябва да направи прокуратурата.

Според него това е атака, чиято крайна проекция е президентът Румен Радев. Другата линия е икономическа.

“За детската болница има платени 10 млн. лв. без да е извършена никаква дейност, без законово основание да се платят тези средства и до този момент не са предприети никакви действия за разкриване на истината около този случай. Ето ви 10 млн. причини да бъда атакуван аз, да бъде атакувано управлението на служебното правителство”, коментира бившият здравен министър.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук