5.12.2022 | понеделник | 19:29

Най-късно в понеделник ще бъдат сключени договорите за безплатните тестове

Публикувано:

Сподели поста:

До обяд в понеделник ще бъдат сключени всички договори с лабораториите за безплатните тестове. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на среща при президента във връзка с разпространението на Ковид-19.

Той призна, че са закъснели с тестовете и приема критиката.

„От петък се сключват договори с лабораториите. До понеделник на обяд ще бъдат сключени всички договори. Пределната цена на пробовземане за тестовете, които лабораториите ще получат от нас и са безплатни, е 10 лв. Тя не може да бъде повече, може да бъде по-ниска“, увери министърът.

Той добави, че няма да има неприятности занапред.

„100 млн. лв. са допълнителните средства, които ще получат болниците до края на годината, извън това, което е до този момент. Това са допълнителни средства. Такива ще получат и лекарите от първичната и специализираната извънболнична помощ“, добави Кацаров.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
5 ° C
5.2 °
4.8 °
89 %
3.1kmh
100 %
пн
6 °
вт
9 °
ср
10 °
чт
11 °
пт
9 °

Прочети още

Румен Радев: България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и ще продължи да отстоява достойнството и интересите си (видео)

Беше грешка, че допуснах и дадох шанс на хора, които откраднаха надеждите ни за промяна, посочи президентът Българската държава...

Процедури по ЗОП за автомобилни горива за държавната администрация ощетяващи гражданите

За процедура по ЗОП, изначално обречена, алармира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков. Става въпрос за проведена...

Вицепремиерът Христо Алексиев: Убедихме ЕС да включи Коридор № 8 в приоритетната трансевропейска транспортна мрежа

Съветът на министрите по транспорт на Европейския съюз включи трасето София-Скопие-Дуръс-Бари в обхвата на новия Европейски транспортен коридор...