fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 18:50

Румен Драганов: Има 100% ръст на пътуванията на българите в чужбина

Той обобщи, че цените за лятната почивка тази година варират между 700 и 7000 лева за четиричленно семейство

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Сто процентов ръст на пътувания на българите в чужбина спрямо миналата година отчитат от Института по анализи в туризма. Над 650 000 наши сънародниците ни се очаква да посетят Турция през активния летен сезон, а близо 670 000 – Гърция. Това заяви пред NewsOne доц. д-р Румен Драганов, директор на Института по анализи в туризма. 

Драганов посочи, че очаква летният сезон у нас тази година да бъде много силен, въпреки ръста на пътуванията на българите в чужбина. Въпреки очаквания отлив на руски туристи по българското Черноморие, той коментира, че се наблюдава голям интерес от Полша, Унгария и държавите от централна Европа. 

Румен Драганов посочи, че цените за лятната почивка тази година, варират между 700 и 7000 лева за четиричленно семейство. 

Румен Драганов коментира, че морските курорти и планинските хижи са сред най-предпочитаните дестинации от туристите, тъй като сега е периодът на екскурзионните летувания. Той заяви, че летовниците предпочитат южното Черноморие и допълни, че Албена е една от най-търсените дестинации за семейна почивка.

Той беше категоричен, че ръстът на цените не се отразява на летния туристически сезон. Драганов посочи, че има много изгодни оферти, от които да се възползват летуващите. 

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img