fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:48

Стимул: Гърция поема 30% от стойността при покупка на електромобил

Желаещите ще могат да подават заявления за субсидията от утре

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Гърция отпуска субсидия при покупката на електромобил. За физически лица сумата е 30% от цената на дребно преди данъците, но не повече от 8000 евро. Същото се отнася и при дългосрочен лизинг, без задължение за изкупуване.

За някои категории двуколесни и триколесни превозни средства, за електрическите велосипеди и микроавтомобилите субсидията достига до 40%.

Гърците ще могат да подават заявления за субсидията от утре. За целта е създадена специална онлайн платформа.

В рамките на програмата се предлагат и други стимули като субсидия от 500 евро при покупката на зарядно устройство и стимул от 1000 евро при бракуване на стар автомобил.

С програмата “Движа се електрически” южната ни съседка цели обновяване на автомобилния парк, развиване на умна инфраструктура за зареждане, намаляване на емисиите от въглероден диоксид и икономия на средства от гражданите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img