fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 12:05:12
събота | 21.05.2022 | 12:05:12
17.8 C
София

Стела Балтова: Качваме се на лифт без “зелен” сертификат

Ще трябва да се спазват всички останали противоепидемични изисквания, уточни още тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Достъпът до лифтовете ще става без изискване за „зелен“ сертификат, но ще трябва да се спазват всички останали противоепидемични изисквания – редене в колона по един на опашките, разстояние от 1,5 метра. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова. В заведенията в ски курортите ще се изисква “зелен” сертификат от гостите.

Заповедта на здравния министър от миналата седмица, която включи 14 държави сред тези, за които при посещение на техни граждани се изисква PCR тест, независимо дали са ваксинирани, е променена, добави още тя.

“От 1 декември от списъка отпада Гърция, т.е. нейните граждани ще влизат у нас само със сертификат“, каза тя в ефира на БНТ.

По думите й ако поне 30% от заявките за зимни почивки от чужди граждани се изпълнят, ще имаме по-добър зимен сезон от миналогодишния. Тя коментира още, че обстановката е много динамична и не се знае дали всички ще дойдат.

„Има заявки от Чехия, Полша, Великобритания и съседните страни“, посочи Балтова.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук