fbpx
More

  Стефан Янев: Задават се предсрочни избори

  По думите му настоящата коалиция има принципи, но те са неясни

  “Ще има предсрочни избори. Ситуацията в страната не е добра. Правителството не се справя с кризите. Дори се налива масло в огъня за нови кризи. В един момент всичко ще се струпа на гърба на гражданите. В една коалиция трябва да има правила на взаимодействие. Настоящата има принципи, но не ги знам какви са. Вярвах, че ще има пресечна точка и ще се спази коалиционното споразумение”.

  Това заяви в ефира на Nova News Стефан Янев, бивш служебен министър председател и лидер на партия “Български възход”.

  По думите му на принципна основа може да се търси взаимодействие с всички парламентарни партии.

   “Гражданите когато протестират, трябва да го правят под българските знамена, да не веем чужди знамена. България няма как да бъде неутрална, защото е част от НАТО и ЕС. Членството ни в НАТО носи колективна сигурност и спестява пари за сигурност и отбрана “, призова Янев.

  Според него в армията има устави на поведение, но в политиката има морал.

  “По време на енергийна криза трябва да се слушат мненията на специалисти и на бизнеса, така направихме докато бях премиер. Спестихме на бизнеса 300 млн. лева”, припомни Янев.

   И допълни, че всяка една ситуация, носеща енергийна сигурност, е приемлива.

  “При плащането на Русия става дума за превалутиране, става дума за бизнес подход. Министър-председателят делегира правомощия, това не е негова политика, а на държавната компания. Търси се политическо говорене по темата. Решението на Русия, че сме неприятелска държава е тяхно право като суверенна страна”, коментира лидерът на “Български възход”.