fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:23

Стефан Янев: Служебният кабинет трябва да направи политическа ревизия

В момента всеки е срещу всеки, а трябва да се търси диалог, смята бившият служебен премиер

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Служебният кабинет трябва да отговори на наболелите проблеми пред българското общество, като направи политическа ревизия, смята бившият  служебен премиер Стефан Янев.   

Според него, ако е необходимо, да се намесят и съответните специализирани служби.

Янев твърди, че кабинетът “Петков” е задълбочил, а не е решил проблемите на обществото. Задачата на служебното правителство не трябва да е единствено подготовката на следващите избори, а да покаже, че кризите могат да бъдат решавани “сега” и “веднага”, категоричен е лидерът на формацията “Български възход”.

Той смята, че на първо място новият кабинет трябва да постави елиминирането на недостига на синьо гориво.

“Трябва да се намери много добър преговарящ. Но трябва да се предвидят възможностите. Освен, че сега не получаваме газ от “Газпром”, а от други доставчици на по-висока цена, на базата на този договор има възможност да плащаме неустойки за неполучените количества. Трябва да се търсят други възможности за доставка, която да е предвидима”, каза Янев.

Важните въпроси, на които също трябва да се отговори, са кой и защо спря газа на България? Как европейските държави намериха решение, а кабинетът “Петков” не направи това, пита бившият служебен министър-председател.

В момента всеки е срещу всеки, а трябва да се търси диалог, убеден е той.

Точно в тази посока ще работи неговата партия –  ще търси съгласие, а не омраза и разединение, очерта бъдещото ѝ Янев.

“Ние търсим нишата на съгласието, на общите идеи. В момента изглежда, че всяка партия се занимава със собствения си дневен ред. Винаги намираме за какво да сме разделени, а не намираме общите приоритети”, заключи Стефан Янев.

Формацията му “Български възход” предстои да бъде регистрирана следващата седмица, обяви той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img