fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 12:00:59
събота | 21.05.2022 | 12:00:59
17.8 C
София

Стефан Янев: Няма разполагане на войски на НАТО и чужда техника в България

Той призова да се намали напрежението и да се спре с четенето на чужда преса и със спекулациите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на отбраната Стефан Янев увери, че струпване на техника и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга държава в България няма.

“Решение на българското правителство за такъв тип движение, струпване или разполагане на войски на НАТО на българска територия няма”, подчерта той пред ресорната комисия в парламента.

Янев призова да се намали напрежението и да се спре с четенето на чужда преса и със спекулациите.

Той заяви още, че нито Русия, нито друга държава, се канят да нападат България и не очакваме да има инвазия на българска територия.

“Говорим за тип мерки, които са за демонстрация на единството на НАТО и за търсене и даване преди всичко на шанс на дипломацията”, коментира министърът.

В 16.30 ч. днес премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността. Участниците в него ще обсъдят напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.

Съветът по сигурността е на пряко подчинение на министър-председателя. Неговата основна задача е да анализира състоянието на системата за защита на националната сигурност.  

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук