3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:39:55
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:39:55

Стефан Янев: Никой не е водил разговори с мен за участието ми в редовен кабинет

Той заяви, че би обмислил подобна покана, ако я получи

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министър-председателят от служебното правителство Стефан Янев заяви, че към момента никой не отправял покана към него за евентуалното му участие в следващ редовен кабинет.

Пред БНТ той заяви, че би обмислил подобна покана, ако я получи, но решението му ще зависи от политиките на сформираното мнозинство. Ето защо е добре, че в момента се водят коалиционни преговори по политики, а на следващ етап ще бъдат обсъждани личности, коментира служебният министър-председател.

По повод борбата с корупцията Янев заяви, че трябва да намерим начин като общество да изкореним този проблем. Необходим е честен разговор, за да видим какви мерки можем да вземем. Според служебния премиер вероятно са нужни промяна в законодателството и систематични действия на едно мнозинство, с хоризонт от четири години. Затова той се надява, че водените в момента коалиционни преговори ще дадат резултат. Служебното правителство също има воля да помогне в този процес и затова се изготвят законопроекти, които ще бъдат предложени на новия парламент, уточни още той.

По повод отношенията с Русия Янев изтъкна, че България използва така наречения “двупистов подход” – от една страна не сме съгласни с действията, които нарушават международното право и го казваме директно на Русия, но в същото време сме за запазване на диалога между Русия и Европейския съюз.

Служебният премиер не очаква негативен отзвук от създалото се преди втория тур на изборите у нас напрежение по темата за Крим, тъй като България има позиция относно Русия, която е дефинирана много отдавна.

Служебният премиер заяви още, че правителството подготвя промени в Закона за обществените поръчки, касаещи “ин хаус” процедурите. Измененията ще бъдат предложени на 47-ото Народно събрание. По думите му казусът с възложените поръчки за строежа на отсечките на АМ “Хемус”, които все още нямат разрешителни, е не само законен, но и морален.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук