fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:21

Стефан Янев: БСП много трудно ще състави правителство

Държавният глава и Кирил Петков са в обтегнати отношения, смята той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Много трудно може да бъде съставен нов кабинет. Това заяви лидерът на партия “Български възход”  ген. Стефан Янев. Според него президентът Румен Радев вече иска БСП да върне мандата.

“Президентът изпитва трудности, но ще намери начин да състави служебно правителство, което да води добра политика”, смята той.

Според Янев държавният глава и Кирил Петков са в обтегнати отношения заради невъзможността на премиера да прави устойчиви политики.

По отношение на закона за КПКОНПИ и предложението на ПП Бойко Рашков да оглави комисията, Стефан Янев коментира, че не ни трябва нова бухалка.

За изтеклия запис от заседанието на ДБ той смята, че така се е показало, че ценностите са безпринципност и коалицията не функционира.

“Готови сме за всякакви видове битки в интерес на българските граждани”, подчерта Янев. Той добави, че вижда нарцисизъм в партиите. Бившият служебен премиер се обяви за баланс в отношенията.

“Над 60% от българските граждани нямат мотивация да гласуват. Точно там се целим”, каза той. За него е важно тези хора да се мотивират да гласуват, за да се почувстват представени.

“Ние сме близо до хората”, заяви Янев.

Лидерът на “Български възход” обясни, че целта на войната между Русия и Украйна е да се седне на масата за преговори.

“Очаква се да видим кога ще дойде време за дипломация, последната седмица се случи нещо много интересно под егидата на ООН за гарантирането на доставките. Прекъсването им означава, че по-слабите икономики, които не издържат на цените, могат да стигнат до глад. Същото важи за газ, нефт, суровини, торове. Европейските икономики са най-потърпевши от войната и санкциите и когато дойде времето за възстановяването на Украйна, най-голямата сметка ще бъде платена от европейците и българите”, допълни още той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img