fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:53

Стефан Чайков пред newsONE: Битката за индексацията все още не е изгубена

Той каза, че към момента не е удовлетворен от реакцията на властта

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

За съжаление сред политиците не видяхме отзвук от вчерашния протест на пътно-строителните фирми, които искат държавата да им изплати 720 млн. лева за вече свършена работа. Това каза пред newsONE председателят на Браншовата камара “Пътища” Стефан Чайков. Той коментира, че Настимир Ананиев е свикал извънредно заседание на комисията по регионално развитие, която обаче е предложила едно изцяло порочно решение и затова не е успяла да събере кворум.

“Показателно е, че независимо от демонстрираното притеснение по време на брифинга в Министерския съвет, Ананиев не си направи труда да вкара една елементарна точка, която да даде възможност на служебния кабинет да удължи, след 30 септември, действащите договори и да прехвърли правомощията обратно на МС, както е конституционно регламентирано”, заяви той.

Чайков поясни, че протестите им продължават днес и утре, като в София се очаква броят на недоволните да достигне около 100 души, тъй като основните сили са съсредоточени в страната.

Той каза, че все още битката за индексацията не е изгубена и до края на седмицата парламентът може да гласува тези изменения, а служебният кабинет да приеме методиката и така да се спасят 10 млрд. лева за България.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here