fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:28

Стартират строителните дейности на тунела за “Люлин”

Заместник-кметът на София посъветва всички шофьори да търсят алтернативни маршрути

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Днес започва основен ремонт на тунела към квартал “Люлин”. Той ще продължи до февруари месец 2023 година.

Поради ремонтните дейности движението на трамвай №8, който преминава през тунела, временно ще бъде спряно. Автобус №56 ще преустанови маршрута си и ще спира на ухото на трамвай №10 на бул. “Ал. Стамболийски”, а движението на коли ще се извършава двупосочно в северното платно. За времето на ремонта се разкрива временен автобус ТМ8.

Заместник-кметът на София Ангел Джуров заяви, че ремонт на тунела не е правен от 30 години. Той посъветва всички шофьори да търсят алтернативни маршрути, един от тях, който е булевард “Сливница”.

На 23 юли започва и пренареждането на настилки по бул. “Цар Освободител” в обхвата на Зона 4 от централна градска част. По проект паважната настилка – жълти павета и гранит, които са в лошо състояние, ще бъдат пренаредени.

На първия етап от ремонта се затваря за движение бул. “Цар Освободител” от бул. “Васил Левски” до сградата на БАН. Използват се летните месеци с по-малък трафик, като алтернативен маршрут е преминаването през ул. “Оборище”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img