fbpx
More

  Стартира ремонт на над 26 км от път I-1 Горно Белотинци – Монтана

  Движението в отсечката ще се осъществява в  лентата, в която не се работи, и ще се регулира с пътни знаци и от служители на място

  Текущ ремонт започва на 26.5 км от първокласния път I-1 Горно Белотинци – Монтана. Дейностите, които ще бъдат изпълнени, са в участъка от края на обхода на Монтана до с. Горно Белотинци, при границата със съседната област Видин. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

  Движението в отсечката ще се осъществява в  лентата, в която не се работи, и ще се регулира с пътни знаци и от служители на място (сигналисти).

  Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката от първокласния път.

  Текущите ремонтни дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Монтана, включват локални ремонти на пътната настилка, почистване на крайпътната растителност за осигуряване на видимост, подравняване и попълване на банкети, почистване на окопи и др. Предвижда се те да завършат за около месец – до края на юни 2022 г.