fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:10

Стартира предизборната надпревара

Започва и разяснителната кампания с близо 300 машини, при която хората ще могат да гласуват пробно в дните до вота

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Стартира предизборната кампания. Тя ще продължи точно месец, до 14 ноември, когато е денят на вота. Тогава ще гласуваме за президент и за народни представители. Ако се стигне до втори тур на президентските избори, гласуването ще е на 21 ноември.

24 кандидатпрезидентски двойки ще се борят в надпреварата за “Дондуков” 2. Регистрирани за вота за 47 НС са 20 партии и 7 коалиции.

Специфичното на този вот е, че политическите сили, които имат и кандидати за президент, имат едни и същи номера в двете бюлетини. Останалите, които подкрепят Инициативни комитети за президентския вот и имат кандидат-депутатски листи, са с различни номера.

На предстоящите избори 2 в 1 ще се гласува на една машина, с една смарт карта, решиха от Централната избирателна комисия.

В същото време комисията отказа да регистрира партията на Васил Божков “Гражданска платформа Българско лято” за участие в изборите за народни представители, защото не е посочила сметка, през която ще обслужва участието си във вота. Отказа да регистрира и листата на ДБ в Стара Загора.

В сряда чрез жребий Централната избирателна комисия определи номерата в бюлетините за гласуване.

Прогнозният брой на секциите е 11 643. Право на глас имат 6 708 189 души. С машини ще се гласува в 9400 секции, като в 2119 секции, където на миналите избори са гласували над 300 души, сега ще бъдат поставени по две машини. 

Започва и разяснителната кампания с близо 300 машини, при която хората ще могат да гласуват пробно в дните до вота.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img