fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:28

Стартира археологическото лято на Перперикон (ВИДЕО)

Разкопки там се извършват повече от 20 години

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Стартира археологическото лято на Перперикон. Екипът на професор Николай Овчаров ще търси тайните зали на прочутия в цялото Средиземноморие Храм на Дионис, където се предполага, че е идвал Александър Велики. 

В ефира на NewsONE проф. Овчаров разкри, че министерството на културата е спряло финансирането на разкопките. След това от ведомството заявиха, че средствата са осигурени, но стартът на дейностите ще се забави. Заради това през тази година и за първи път Овчаров ще работи само с 19 души, вместо със 100.

Разкопки на Перперикон се извършват повече от 20 години. За това време е разкрита огромна част от обекта – над 80%.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img