fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:51

Стачка може да затвори британските университети

Протестите ще са за заплати, пенсии и условия на труд

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Прекъсването на работата на британските университети тази зима изглежда ще бъде много голямо, след като персоналът им подкрепи стачката за заплатите и условията на труд, присъединявайки се към колегите си, които гласуваха по-рано тази седмица за стачка във връзка с пенсиите.

Общо 58 учебни заведения вече подкрепиха протестите, а към тях могат да се присъединят и други, след като Съюзът на университетите и колежите обяви, че обмисля ново преброяване на бюлетините от гласуването на някои места, включително в Университета в Нюкасъл, където само един глас не достигна за събиране на 50%, каквото е изискването по закон за обявяване на стачка, информира БНР.

Генералният секретар на профсъюза Джо Грейди заяви, че истински се надява да не се стигне до прекъсване на учебния процес, защото нито персоналът, нито студентите го искат, но изцяло зависи от работодателите да престанат на пренебрегват пенсии, заплащането и условията на труд и най-после да покажат, че ценят хората, които работят за тях.

Следващия петък Комисията за висше образование на профсъюза се очаква да вземе решение дали ще бъде проведена пълна стачка или стачни действия под друга форма.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img