fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:42:20
петък | 20.05.2022 | 00:42:20
11.3 C
София

Среща на външните министри на Г-7 в Германия заради глобалната

Външните министри на Украйна и съседна Молдова, която се страхува че е следващата мишена на Русия на агресия, са поканени да присъстват

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Външните министри на Групата на седемте богати нации се събраха в курорта Вайсенхаус близо до Хамбург, по повод войната в Украйна и нейният ефект, върху цените на храните и енергията.

Германският външен министър Аналена Бербок, която е домакин, каза, че конфликтът вече се е превърнал в глобална криза, тъй като доставките от Украйна – основен износител на селскостопански продукти – са блокирани.

Бербок предупреди, че спешната глобална продоволствена ситуация се засилва от изменението на климата – друга тема на срещата, която се провежда при засилена охрана, с около 3500 полицаи.

Външните министри на Украйна и съседна Молдова, която се страхува че е следващата мишена на Русия на агресия, са поканени да присъстват.

Германският вицеканцлер и министър на икономиката Роберт Хабек, пък вече предупреди бундестага, че страната е подготвена за намалени доставки на руски газ. Берлин има готовност да замени липсващите доставки.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук