-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:51:02
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 06:51:02

Сработила защита на светофар е причината за задръстванията по бул. “България”

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Новопоставен светофар на бул. “България”, преди Околовръстното шосе, причини образуването на огромни задръствания. От това се оплака потребител във фейсбук групата “Безумията в София”. В сигнала си той пита каква е идеята на този светофар и защо той работи на автоматичен режим, а не само след заявка от пешеходец за зелен сигнал.

NewsOne запозна с проблема Столична община. От там обясниха, че светофарите са с монтирани бутони още при поставянето им и уверяват, че първоначалната идея е била движението на автомобилите да се спира само, когато пешеходец натисне бутона.

Повреденият светофар

“В първите дни след пускането на светофарните уредби се констатира “сработване” на защитни функции на светофарния контролер, а именно – при голям период на “липса на заявка” от пешеходните бутони, системата преминава в автоматичен режим и подава сигнал за проблем в работата на бутоните. Това се е получило в следствие на дълга липса ( над 10 часа ) на заявка ( натискане на бутон). Към момента са въведени промени в работата на светофарните уредби“, уверяват от  Общината.

От там уточняват, че е увеличено минималното времетраене на зеления сигнал за транспортните направления на 65 секунди. Това се явява минималното време за зелен сигнал преди да бъде “прекъснат” от заявка за пешеходно или велосипедно пресичане. Също така е увеличено и времето за следене на “липса на заявка” от пешеходните бутони, така че защитата да сработва само след липса на натиснат бутон над 24 часа.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук