fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:08

Спряха строителството в района на Алепу

Собственикът на терена има намерение да изгради еко къмпинг

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Собственици на терен заградиха част от плажната ивица над “Шофьорския плаж”, в близост до подпорната стена на Алепу. Причината – ивицата попада в две защитени зони и зона “А” от Черноморското крайбрежие.

Фирмата, която е и собственик на терена има намерение да изгради еко къмпинг, в който твърди, че няма да има излят дори литър бетон. От екоинспекцията в Бургас обаче са спрели действията им. Трябва да се проведе процедура по оценка на въздействието върху околната среда, пише NOVA. Инспекторите са установили, че работата е започнала без процедурата и затова фирмата е получила акт за административно нарушение и дейностите са принудително спрени.

“Нарушението се състои в това, че са започнали монтажни дейности по декинги без проведена процедура по Закона за околната среда, въпреки че на фирмата, на 1 юни, е изпратено писмо с указания какви действия да предприеме, за да може съответният еко къмпинг да се реализира”, обясни Зинка Стойкова от РИОСВ-Бургас.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img